Engelsk fruktkaka
Ca 12 bitar
200 g rumstempererat osaltat smör
1 1/2 dl socker
1 dl farinsocker
3 ägg
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
1/2 dl suckat
1/2 dl syltade apelsinskal
1/2 dl russin
1/2 dl gula russin
1/2 dl hackade cocktailkörsbär
2 msk konjak
lite mjöl
Blanda alla ingredienserna utom mjölet, till fyllningen, i en bunke och låt den stå, helst ett par timmar.
Vispa smöret, strösockret och farinet till kakan så att smeten blir luftig. Tillsätt äggen ett i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Blanda in lite mjöl i fyllningen och tillsätt fyllningen i kaksmeten och rör om. Hälls smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i 170 grader C i ca 55 minuter. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den. Den gör sig bäst av ligga några dagar innan man äter av den. Den går utmärkt att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar